Fudgekakor

Härligt knapriga & lite sega Fudgekakor med chokladknappar =)
 
- 100 gr margarin
- 1 dl brun farin strö
- 3 tsk vaniljsocker
- 1/2 dl ljussirap
- 1/2 tsk bikarbonat
- 4 dl mjöl
- 2/3 dl chokladknappar
 
- Rör ihop margarin, socker, sirap & vaniljsockret
- Blanda mjölet & bikarbonat i en egen skål, blanda sen med smörblandningen
- Blanda till en jämn deg
- Rör sist ner chokladknapparna
- Kavla ut degen på ett bakplåtspapper, (mjöla på degen om det fastnar) ta sedan ett lämpligt föremål och stansa ut kakor (Jag tog ett smalt glas)
- Skär bort den överflödiga degen, spara till nästa plåt. Grädda kakorna mitt i ugnen på 175 grader i 5-6 minuter
- Gör samma procedur med resten av degen. När alla kakorna svalnat lite, lägg dem på ett galler med hjälp av en stekspade.
 
...............
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0