Mini kladdisar med mintkrokant :)
Dessa är verkligen svåra att stå emot !
2 ägg
3 dl socker.
100 gr smält smör
3 msk kakao
1 1/2 dl mjöl
1 krm vaniljpulver
100 gr mörk choklad 70% (ej blockchoklad)
200 gr Marabou mintkrokant choklad
Ugn 150 grader. Jag gjorde i mini muffins formar så de skulle bli fler 😊
Vispa äggen lätt med sockret.
Smält smöret. Blanda i vanilj, mjöl , kakao i äggvispet, sist smöret.
Smält den mörka chokladen över vattenbad, blanda in den jämnt i smeten.
Hacka mintchokladen grovt, rör ner i smeten, blanda smeten jämn.
Klicka in i formar med hjälp av två matskedar, till drygt halva formarna.
Grädda 13-15 min mitt i ugnen, de ska vara kladdiga men inte rinniga. Låt stå i kyl nån timme, pudra sen över florsocker om du vill, och tjofsa dit en klick vispad grädde på dem innan de slukas!